Korzystaj z ujęcia wody w sposób bezpieczny dla Ciebie i twoich najbliższych. Nie zależnie od tego, czy jest to woda z własnego ujęcia, czy ujęcia zbiorowego, zawsze miej świadomość co pijesz.
Jeżeli korzystasz z własnego ujęcia wody pamiętaj, że to na tobie spoczywa obowiązek dbania o odpowiednią jakość fizyko-chemiczną i mikrobiologiczną wody, zwłaszcza jeżeli jest ona spożywana.
Kontroluj stan wody którą spożywasz każdorazowo, gdy masz jakieś wątpliwości, co do jej jakości niezależnie od ujęcia. Jeżeli jest to woda z wodociągu, sprawdzaj parametry fizyko-chemiczne i mikrobiologiczne, podawane do ogólnej wiadomości na stronie internetowej przedsiębiorstwa, dostarczającego wodę.
Skontaktuj się z Nami, bezpłatnie przyjedziemy i fachowo doradzimy jakie analizy wykonać, zinterpretujemy otrzymane wyniki, doradzimy co zrobić, by poprawić Twój komfort.
Koszt podstawowych analiz, które powiedzą Ci co pijesz to ok. 100 złotych czyli podobnie jak koszt jednej, prywatnej wizyty u lekarza specjalisty.
Poniżej, znajdziecie Państwo cennik, najczęściej wykonywanych analiz.
W swojej ofercie, przygotowywanej indywidualnie dla klienta, proponujemy ceny pakietowe i są one korzystniejsze.
Wyniki analizy wody, którą pijesz mieszczą się w granicach określonych norm ale jej jakość cię nie satysfakcjonuje!
Woda ma kiepski smak, czajnik i armaturę w kuchni oraz łazience pokrywa kamień i osad z mydła. Prysznic, umywalkę i zlewozmywak trudno domyć!
Wcale nie jest to ani trudne ani drogie.
Znając parametry wody, z której korzystasz w domu/pracy, masz szerokie możliwości aby poprawić jej walory, stosując odpowiednie technologie uzdatniania. Obecnie rynek proponuje naprawdę szeroką gamę stacji bezobsługowych. Jeżeli fachowo i optymalnie będzie dobrana stacja, twoje zadowolenie gwarantowane.
Skontaktuj się z Nami a my fachowo doradzimy Ci najbardziej optymalne rozwiązanie. Nie daj się naciągnąć na stacje oferowane przez dystrybutorów, oni są nastawieni przede wszystkim na wyniki sprzedaży.
Pamiętaj, że Nasza firma stoi po stronie konsumenta a konsultacje prowadzimy u klienta w czasie dla niego dogodnym.
Zachęcamy Państwa do kontaktu z Nami.
Lp. | Wg normy | Cena netto [+23%VAT] | Oznaczany parametr | Akredytacja |
---|---|---|---|---|
1 | PN-90/C-04540.01 | 10 zł | pH metoda potencjometryczną | nie |
2 | PN-EN 27888:1999 | 10 zł | Przewodność elektryczna właściwa | nie |
3 | Zgodnie z zaleceniami producenta testu | 8 zł | Twardość ogólna- metodą paskową | nie |
4 | PN-ISO 6059;1999 | 18 zł | Twardość ogólna [A] | tak |
5 | PB/UC/38 wyd.1 z 01.11.2006 | 5 zł | Temperatura | nie |
6 | PN-EN ISO 7027:2003 pkt.6 | 10 zł | Mętność [A] | tak |
7 | PN-EN ISO 7887:2012 pkt.7 | 10 zł | Barwa [A] | tak |
8 | PB/UC/41 wyd.01 z 22.08.2007 | 5 zł | Zapach | nie |
9 | PN- ISO 7150-1:2002 | 20 zł | Amoniak/jonamonowy [A] | tak |
10 | PN-82/C-04576.08 | 28 zł | Azotany [A] | tak |
11 | 1. PN-EN 26777:1999 2. zgodnie z zaleceniami prod. testu | 22 zł 10 zł | Azotyny [A] Azotyny | tak |
12 | Test Mikrocount combi f-my Schulke | 19 zł | Ogólna zawartość bakterii i grzybów w temp. 20 st. Celsjusza po 48/72 godz. | nie |
13 | PN-EN ISO 9963-1:2001 pkt. 5.3.2 + Ap1:2004 | 21 zł | Zasadowość ogólna [A] | tak |
14 | 1. PN-ISO 9297:1994 2. Zgodnie z zaleceniami prod. testu | 18 zł 10 zł | Chlorki [A] Chlorki | tak |
15 | PB/UC/11 wyd. 1 z 10.02.2004 | 37 zł | Siarczany [A] | tak |
16 | zgodnie z wytycznymi producenta testu | 10 zł/ jeden parametr | oznaczanie metodą paskową zawartości w wodzie jonów: Fe, Co, Pb, Cu, chlorków, azotynów. | nie |
17 | PN-EN ISO 6878:2006 pkt.4 | 41 zł | Ortofosforany [A] | tak |
18 | PB/UC/38 wyd.1 z 01.11.2006 | 5 zł | Temperatura | nie |
19 | PN-73 C-04586/03 | 31 zł | Żelazo ogólne [A] | tak |
20 | PN-EN ISO 11885:2009 | 31 zł 31 zł | Mangan [A] Glin [A] | tak |
21 | PN-EN ISO 11885:2009 | 25 zł 25 zł | Magnez [A] Wapń [A] | tak |
22 | PN-EN ISO 11885:2009 | 37 zł / jeden pierwiastek | [A] : Zn, Cu, Pb, Co, Cd, Ni, Se, B, Ba, Be, Na, K, Cr ogólny, | tak |
23 | PN/RLS/25 wyd.1 z 15.06.2012 | 43 zł | Rtęć [A] | tak |
24 | oferta indywidualna | oznaczanie skażenia mikrobiologicznego wody- poszczególne grupy bakterii. | tak |